Programmamanager "Veranderkracht van Verbeelding"

Solliciteer nu

Stichting DOEN, dé financier van vernieuwende initiatieven die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken, zoekt per direct een:  

Programmamanager 

Veranderkracht van Verbeelding (32 uur)

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en de VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun innovatieve ideeën tot leven weten te brengen op het gebied van regeneratieve economie, sociaal ondernemen en kunst en cultuur in binnen- en buitenland. Zo stond DOEN aan de wieg van de OV fiets, Fairphone en het Repair Cafe. En daar zijn we best trots op!

De Programmamanager draagt zorg voor het identificeren, financieren en monitoren van vernieuwende initiatieven. Tevens geeft de Programmamanager samen met het team strategische invulling aan het programma om zo verantwoord en effectief mogelijk te besteden en optimaal bij te dragen aan de missie en visie van Stichting DOEN. De focus ligt op radicale verbeelding en sociale kunstpraktijken in Nederland en de ABCSSS Eilanden waarbij kunstenaars nauw met hun gemeenschap samenwerken.

Het team waarbinnen je komt te werken bestaat uit 8 collega's: vier programmamanagers, een junior programmamanager en drie teammedewerkers. De Programmamanager wordt (inhoudelijk en functioneel) aangestuurd door de directie van Stichting DOEN.


Voorbeelden uit de portefeuille: 

No Limits! Art Castle

Stedelijk Museum Schiedam

Teatro Bulabanda

Wat ga je concreet doen? 

 • Je bent continue op zoek naar creatieve voorlopers en innovaties in Nederland en op de ABCSSS Eilanden en naar manieren om samen met kunstenaars transities te versnellen, nieuwe perspectieven te tonen en vernieuwende collectieve werkwijzen te onderzoeken.

 • Je identificeert, selecteert en beoordeelt financieringsaanvragen binnen het team Veranderkracht van Verbeelding en beheert een eigen portefeuille.

 • Je draagt bij aan de strategische invulling van het thema Veranderkracht van Verbeelding.

 •  Je houdt zicht op de transities waar DOEN aan werkt, en levert vanuit daar een bijdrage aan de strategische invulling van ons strategisch kompas 2024-2027 met oog voor de overlap met de andere DOEN thema’s. 

 • Je vertegenwoordigt Stichting DOEN, de focusgebieden van het team Veranderkracht van Verbeelding en communiceert hierover.

 • Je zet jouw kennis en netwerk actief in om voorlopers onderling met elkaar te verbinden.

 • Je zoekt samenwerking met collega’s uit andere teams en draagt actief bij aan DOEN als organisatie. 

Wij willen jou voor deze functie, omdat

 • Jij beschikt over HBO-WO werk- en denkniveau en minimaal 8 jaar relevante werkervaring.
 •  Jij relevante actuele kennis en ervaring op het gebied van sociale kunstpraktijken en radicale verbeelding hebt.
 • Je passie en ideeën aansluiten bij de visie en missie van Stichting DOEN en je affiniteit met transitiegericht denken hebt. 

 • Jij beschikt over ervaring op het gebied van (vernieuwende manieren van) subsidies verlenen.

 • Jij een goede kennis en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal hebt. Kennis van andere talen is welkom.

 • Jij je herkent in de volgende competenties: innovatief, initiatief nemen, integriteit, samenwerken, strategisch en analytisch.

Wat bieden wij jou?

 • Een brutosalaris tussen de € 4.600,- en € 5.400,- per maand (o.b.v. 40 uur en gewenste werkervaring.)
 • Een excellente pensioenregeling.
 • Goede werk-privébalans: 28 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur en flexibele werktijden.
 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan een groene, creatieve en sociale samenleving.
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur en gedreven collega’s.
 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen.
 • Een dienstverband van 32 uur en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Bewegen én ontspannen is goed voor je. Er zijn gratis bootcamp-, kickboks- en yogalessen. Of stap af en toe even in de massagestoel om lekker te ontspannen. Je kunt ook gratis naar ruim 135 musea en je krijgt korting bij bijvoorbeeld theaters en bioscopen.
 • Mogelijkheid tot deelname aan projectbezoeken en jaarlijks 3 dagen (bij 40 uur) vrijwilligerswerk onder werktijd.
 • En je krijgt een NS Business Card waarmee je ook buiten werktijd gratis reist, door heel Nederland.  

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een essentiële voedingsbodem voor creativiteit en innovatie. We willen iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze organisatie uitnodigen om te solliciteren: juist als jij je soms minder welkom voelt op de arbeidsmarkt vanwege je genderidentiteit, seksuele voorkeur, religie, leeftijd, achtergrond of arbeidsvermogen. 

Het team Veranderkracht van Verbeelding 

Yu Lan

Programmamanager

Geerte

Programmamanager

Olga

Programmamanager

Mahboba

Teammedewerker

Fayette

Teammedewerker

Faresia

Teammedewerker

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie via onderstaande sollicitatie button.

Inzending is mogelijk tot 20 november 2023. De procedure bestaat uit 3 gesprekken in de periode tot eind december 2023. Daarnaast maken een case en een online persoonlijkheidstest deel uit van de procedure. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Wil je meer informatie? 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Yu Lan van Alphen (Programmamanager) via yu-lan@doen.nl. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Natalja Heijke (HR Adviseur) via vacature@doen.nl.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is.