Vanwege COVID-19 nemen we geen sollicitaties aan. Wil je een notificatie ontvangen zodra je weer kunt solliciteren?Notificeer mij

Programmamanager "Solidaire samenleving"

Notificeer mij

Stichting DOEN, dé financier van vernieuwende initiatieven die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken, zoekt per direct een:  

Programmamanager 

Solidaire samenleving (32 uur)

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en de VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun innovatieve ideeën tot leven weten te brengen op het gebied van regeneratieve economie, sociaal ondernemen en kunst en cultuur in binnen- en buitenland. Zo stond DOEN aan de wieg van de OV fiets, Fairphone en het Repair Cafe. En daar zijn we best trots op! 

Het team dat zich bezighoudt met financieringen op het gebied van een solidaire samenleving (waaronder Bewonersinitiatieven, Sociaal Ondernemen en Bestaans(on)zekerheid) heeft momenteel een vacature.

De Programmanager draagt zorg voor de financiering van vernieuwende initiatieven (subsidies, subsidies met ontbindende voorwaarden en leningen) en monitoring van initiatieven. De focus ligt op sociale voorlopers die impact maken in Nederland en in het Caraïbisch deel van het Nederlands Koningrijk.

Voorbeelden uit de portefeuille: 

Hul Le Kes

Afrikaanderwijk Coöperatie

Mixblik

Wat ga je concreet doen? 

 • Je bent continue op zoek naar sociale voorlopers en innovaties in Nederland en deels ook in het Caraïbisch deel van het Nederlands Koninkrijk die de transitie naar een solidaire samenleving mogelijk maken.
 • Je houdt zicht op de transities waar DOEN aan werkt, en levert vanuit daar een bijdrage aan de strategische invulling van onze meerjarenplannen met oog voor de overlap met de andere DOEN thema’s.
 • Je identificeert, selecteert en beoordeelt financieringsaanvragen binnen het team Solidaire Samenleving en beheert een eigen portefeuille. Je focus zal met name liggen op initiatieven op het gebied van Bewonersinitiatieven. Daarnaast werk je ook deels aan initiatieven binnen de thema's Bestaanszekerheid en Sociaal Ondernemen.
 • Je vertegenwoordigt Stichting DOEN, de focusgebieden van het team Solidaire Samenleving en communiceert hierover.
 • Je zet jouw kennis en netwerk actief in om voorlopers onderling met elkaar te verbinden
 • Je zoekt samenwerking met collega’s uit andere teams en draagt actief bij aan DOEN als organisatie.   

Wij willen jou voor deze plek, omdat..

 • Jij beschikt over WO werk- en denkniveau en hebt daarnaast minimaal 8 jaar relevante werkervaring.

 • Je passie en ideeën sluiten naadloos aan bij de visie en missie van Stichting DOEN.

 • Je relevante ervaring en kennis hebt op het gebied van sociale transities en innovatie, in het bijzonder van innovatieve en ondernemende bewonersinitiatieven.

 • Jij je herkent in de volgende woorden: innovatief, ondernemend, onderhandelen, samenwerken en integriteit.

Wat bieden wij?

 • Een brutosalaris tussen de € 4.500,- en € 6.100,- per maand (o.b.v. 40 uur).
 • Een excellente pensioenregeling.
 • Goede werk-privébalans: 28 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur en flexibele werktijden.
 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan een groene, creatieve en sociale samenleving.
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur en gedreven collega’s.
 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen.
 • Een fulltime dienstverband en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Bewegen én ontspannen is goed voor je. Er zijn gratis bootcamp-, kickboks- en yogalessen. Of stap af en toe even in de massagestoel om lekker te ontspannen. Je kunt ook gratis naar ruim 135 musea en je krijgt korting bij bijvoorbeeld theaters en bioscopen.
 • Mogelijkheid tot deelname aan projectbezoeken en jaarlijks 3 dagen (bij 40 uur) vrijwilligerswerk onder werktijd.
 • Je gaat werken in ons duurzame pand, op loopafstand van station Amsterdam Zuid; daarom krijg je standaard een NS Business Card waarmee je ook buiten werktijd gratis reist, door heel Nederland.  

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging. 

Team Solidaire samenleving

Safka

Programmamanager

Alianke

Teammedewerker

Reineke

Programmamanager

Natasha

Teammedewerker

Odile

Programma Coördinator

Kyrill

Teammedewerker

Lisa

Teammedewerker

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie via onderstaande sollicitatie button.

De procedure bestaat uit twee tot drie gesprekken, met als streven de eerste gesprekken reeds eind mei te laten plaatsvinden. Daarnaast maken een case en een online persoonlijkheidstest deel uit van de procedure. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Wil je meer informatie? 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Alianke van der Wal via 06-82479192 of bij Reineke Schermer via 06-49500405. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Pieter van der Oest (Recruiter) via vacature@doen.nl.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is.