Programmamanager "Regeneratieve Economie"

Solliciteer nu

Stichting DOEN, dé financier van vernieuwende initiatieven die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken, zoekt per direct een:  

Programmamanager 

Regeneratieve economie

(36-40 uur)

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en de VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun innovatieve ideeën tot leven weten te brengen op het gebied van regeneratieve economie, sociaal ondernemen en kunst en cultuur in binnen- en buitenland. Zo stond DOEN aan de wieg van de OV fiets, Fairphone en het Repair Cafe. En daar zijn we best trots op! 

Als Programmamanager lever je een actieve bijdrage aan de transitie naar een duurzamere wereld. Je draagt zorg voor de financiering van vernieuwende initiatieven (subsidies, subsidies met ontbindende voorwaarden en leningen) en monitoring van initiatieven. De focus ligt op financieren van voorlopers die impact maken in Nederland en Oost-Afrika.  

Het team waarbinnen je komt te werken bestaat uit 7 collega's: vier programmamanagers, een junior programmamanager en twee teammedewerkers. De Programmamanager wordt (inhoudelijk en functioneel) aangestuurd door de directie van Stichting DOEN.

Voorbeelden uit de portefeuille: 

Een circulair model voor jeans
Duurzame keten voor specerijen
Leenmodel voor kleding

Wat ga je concreet doen?  

 • Je bent continue op zoek naar duurzame voorlopers en innovaties in Nederland en internationaal die de transitie naar een Regeneratieve economie mogelijk maken.  

 • Je werkt aan de transities waar DOEN zich op richt, en draagt actief bij aan de strategische invulling van het meerjaren kompas (2023-2027) met oog voor synergie met de andere DOEN thema’s en stakeholders.  

 • Je identificeert, selecteert en beoordeelt financieringsaanvragen binnen het team Regeneratieve economie.

 • Je bouwt een eigen portefeuille op en ziet mogelijkheden om initiatieven/bewegingen op gang te brengen en daar naar te handelen. Jouw focus zal met name liggen op ondernemende initiatieven op het gebied van circulair ondernemen.  

 • Je vertegenwoordigt DOEN bij grote samenwerkingsverbanden, neemt deel aan paneldiscussies, wordt gezien op je vakgebied. 

 • Je communiceert over en vertegenwoordigt Stichting DOEN, de focusgebieden van het team Regeneratieve Economie en daarnaast ook de Nationale Postcode Loterij.  

 • Je zet jouw kennis en netwerk actief in om voorlopers onderling met elkaar te verbinden in binnen- en buitenland.  

 • Je zoekt samenwerking met collega’s uit andere teams en draagt actief bij aan DOEN als organisatie.   

 

Wij willen jou voor deze plek, omdat

 • jij beschikt over WO werk- en denkniveau en hebt daarnaast minimaal 10 jaar relevante werkervaring, in Nederland. Ervaring binnen de internationale context waar DOEN actief is op het gebied van o.a. circulair ondernemen en/of regeneratieve economie is een pré;  

 • je relevante ervaring hebt in financiering van businessmodellen van vroege fase ondernemers en andere voorlopers;

 • je aantoonbare werkervaring hebt met het werkveld van  Stichting DOEN en DOEN Participaties als transitiefinancier;

 • je stevige ervaring, kennis en netwerken hebt op het gebied van transities, circulariteit, ondernemerschap en innovatie, in het bijzonder regeneratieve economie, bijvoorbeeld door zelf initiatieven te hebben opgezet;

 • je de volgende competenties goed bij jou vindt passen: innoverend vermogen, ondernemend, onderhandelen, samenwerken en integriteit. Daarnaast ben je analytisch en strategisch sterk ontwikkeld;

 • je beschikt over kennis en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.

Wat bieden wij?

 • Een brutosalaris tussen de € 4.900,- en € 6.000,- per maand (o.b.v. 40 uur en gewenste werkervaring).

 • Een dienstverband van 36-40 uur en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

 • Een excellente pensioenregeling.

 • Goede werk-privébalans: 28 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur en flexibele werktijden.

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving.

 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur en gedreven collega’s.

 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen en ruimte voor eigen initiatief;

 • Een NS Business-kaart waarmee je gratis reist in Nederland, ook buiten werktijd.

 • Wekelijks deelname aan bootcamp- of pilateslessen. 

 • Gezamenlijke lunch in het bedrijfsrestaurant. 

 • Gratis toegang tot ruim 150 musea en korting op bijvoorbeeld theaters en bioscopen.

 • Daarnaast mag je, eventueel samen met collega's, onder werktijd drie dagen per jaar vrijwilligerswerk doen. 

Waar ga je werken?

Je komt te werken in ons duurzame pand op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 45 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. We willen iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze organisatie uitnodigen om te solliciteren: juist als jij je soms minder welkom voelt op de arbeidsmarkt vanwege je gender- of seksuele identiteit, religie, leeftijd, afkomst of arbeidsvermogen. 

Team Regeneratieve Economie

Nicole

Teammedewerker

Maarten

Programmamanager

Ilse

Teammedewerker

Maaike

Programmamanager

Freija

Programmamanager

Coen

Junior Programmamanager

Jitske

Programmamanager

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer voor 20 mei door middel van het opsturen van je CV en motivatie via onderstaande sollicitatie button.

De procedure bestaat uit drie gesprekken, met als streven de eerste gesprekken reeds eind mei te laten plaatsvinden. Een online persoonlijkheidstest, case en referentencheck maken onderdeel uit van de procedure. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Wil je meer informatie? 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Maaike Broekhuis, Programmamanager via 06-12943087. Voor procedurele vragen kun je contact opnemen met Natalja Heijke (HR Business Partner) via vacature@doen.nl.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is.