Marketing Communicatie Professional

Solliciteer nu

Stichting DOEN, dé financier van vernieuwende initiatieven die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken, zoekt voor het Postcode Loterij Buurtfonds (onderdeel van DOEN) per direct een:  

Marketing Communicatie Professional

(32 uur)

Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot. Van eenvoudige verbeteringen tot vernieuwende initiatieven waarbij de impact verder reikt dan de buurt. Bijvoorbeeld een bewonersinitiatief dat het onderhoud van de plantsoenen overneemt van de gemeente en hiermee samen met de buurt meer regie heeft op ontwikkelingen in de buurt. Jaarlijks ondersteunt het Postcode Loterij Buurtfonds circa 650 bewonersinitiatieven En we hopen meer mensen te inspireren om ook in actie te komen voor hun buurt.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is een bijzondere samenwerking tussen Stichting DOEN en de Postcode Loterij. Zij hebben de krachten gebundeld om met inspirerende verhalen zoveel mensen te bereiken (onder meer via de kanalen van de Postcode Loterij) om zo nog meer mensen in actie te laten komen voor hun buurt en daarmee meer bewonersinitiatieven te financieren. Een aantal keer per jaar zet het Postcode Loterij Buurtfonds een grote zichtbaarheidscampagne in. 

Voorbeelden uit de portefeuille: 

Het Grondstoffenstation op de Afrikaandermarkt

Het Grondstoffenstation van de Afrikaanderwijk Coöperatie zamelt het afval van de markt gescheiden in en zorgt voor inkomsten voor de wijkonderneming, draagt bij aan een leefbare wijk, biedt betaald werk en betrekt mensen bij duurzaamheid.

De Vlindertuin in Tiel

De bewoners in Tiel blijven hun mooie Vlindertuin verder ontwikkelen, ofwel nieuwe ideeën zaaien. Met een prachtige oogst als resultaat! Van Vlindertuindagen, tot aan een nieuwe wandelroute.

Wat ga je concreet doen? 

Als Marketing Communicatie Professional heb je een breed scala aan werkzaamheden. Denk daarbij aan:

 • Je doel in deze rol is om zoveel mogelijk naamsbekendheid te genereren voor het Postcode Loterij Buurtfonds, op korte en lange termijn.

 • Je bent verantwoordelijk voor de overkoepelende campagnestrategie.

 • Je zorgt voor het realiseren van marketing- en communicatiecampagnes via verschillende media contactkanalen.

 • Je stelt de projectplanning op, informeert en betrekt collega’s hierbij en bewaakt van de voortgang. Je zorgt ervoor dat het helder is wie wat oppakt en wat er gaat gebeuren en houdt alle betrokken op de hoogte. 

 • In deze functie ben je ook verantwoordelijk voor de continue communicatie over het Postcode Loterij Buurtfonds en de bewonersinitiatieven die wij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van flyers en brochures, of content voor social media en andere communicatie uitingen.

Wij willen jou voor deze plek, omdat...

 • Je hebt affiniteit met de missie en visie van Stichting DOEN en in het bijzonder het Postcode Loterij Buurtfonds

 • Je hebt WO werk en denkniveau

 • Je bent een enthousiaste professional met 5 jaar ervaring in marketingcommunicatie. Je hebt (ruime) ervaring met het inzetten van marketingcampagnes.

 • Je beschikt over gedegen kennis van de verschillende kanalen om mensen te bereiken, zowel on- als offline.

 • Je hebt ervaring met het creëren van content en het creatief nadenken over de insteek van zowel campagnes als individuele content, zoals video.

 • Je hebt ervaring met projectmanagement en stakeholdermanagement.

 • Je krijgt energie van het bouwen aan een merk en ziet kansen om het Postcode Loterij Buurtfonds nog beter op de kaart te zetten.

 •  Je herkent jezelf als communicatief vaardig en verbindend, je bent een doorzetter met een groot analyserend en creatief vermogen.

Wat bieden wij?

 • Een brutosalaris tussen de € 4.800,- en € 5.900,- per maand (o.b.v. 40 uur en afhankelijk van je ervaring), een excellente pensioenregeling, een dienstverband van 32 uur en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd;

 • Goede werk-privébalans: 28 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur en flexibele werktijden; 

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, inclusieve en creatieve wereld;

 • Ruimte om jezelf professioneel blijven ontwikkelen;

 • Veel ruimte voor eigen initiatief;

 • Een NS Business-kaart waarmee je gratis reist in Nederland en ook buiten werktijd!

 • Wekelijks deelname aan kickboksen, bootcamp of pilateslessen. 

 • Gezamenlijke lunch in het bedrijfsrestaurant. 

 • Gratis naar ruim 150 musea en korting op bijvoorbeeld theaters en bioscopen.

 • Daarnaast mag je, eventueel samen met collega's, onder werktijd drie dagen vrijwilligerswerk doen. 

Waar ga je werken?

Je komt te werken in ons duurzame pand, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 45 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. We willen iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze organisatie uitnodigen om te solliciteren: juist als jij je soms minder welkom voelt op de arbeidsmarkt vanwege je gender- of seksuele identiteit, religie, leeftijd, afkomst of arbeidsvermogen. 

Het communicatieteam bij DOEN bestaat uit een Teammanager en 2 Communicatiemanagers. Het Postcode Loterij Buurtfonds heeft daarnaast ook nog een eigen social media officer. 

Tatiana van  Lier

Teammanager

Rolinda Ferron

Communicatiemanager

Lotte Sturkenboom

Communicatiemanager

Nathasha Cole

Social Media & Team Officer

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer hieronder via 'Solliciteer nu'. 

Een online persoonlijkheidstest, case en referentencheck kunnen onderdeel uitmaken van de procedure. De procedure bestaat uit 3 gesprekken. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Wil je meer informatie? 

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Tatiana van Lier, Teammanager Communicatie, staat je graag te woord, 06 49 500 887 of tatiana@doen.nl. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Natalja Heijke, HR Adviseur, via vacature@doen.nl.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. 

Over het Postcode Loterij Buurtfonds 

Het Postcode Loterij Buurtfonds is er voor alle bewonersinitiatieven in Nederland, van klein tot groot. Van eenvoudige verbeteringen tot vernieuwende initiatieven waarbij de impact verder reikt dan de buurt.  Jaarlijks financiert het Postcode Loterij Buurtfonds zo'n 650 bewonersinitiatieven. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Voor meer informatie zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl 


De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.