Vanwege COVID-19 nemen we geen sollicitaties aan. Wil je een notificatie ontvangen zodra je weer kunt solliciteren?Notificeer mij

Junior Programmamanager "Solidaire samenleving"

Notificeer mij

Stichting DOEN, dé financier van vernieuwende initiatieven die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken, zoekt per direct een:  

Junior Programmamanager 

Solidaire samenleving (32 uur)

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en de VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN meer dan 250 voorlopers die hun innovatieve ideeën tot leven weten te brengen op het gebied van regeneratieve economie, sociaal ondernemen en kunst en cultuur in binnen- en buitenland. Zo stond DOEN aan de wieg van de OV fiets, Fairphone en het Repair Cafe. En daar zijn we best trots op!

Als Junior Programmamanager werk je samen met de programmamanagers aan financieringsvoorstellen (subsidies, subsidies met ontbindende voorwaarden en leningen). Ook heb je deels een eigen portefeuille in beheer van partners wiens impact je monitort, waar je klaar voor staat als ze hulp nodig hebben en die je, waar mogelijk, aan elkaar of andere strategische partijen verbindt. De focus ligt op innovatieve voorlopers die sociale impact maken in Nederland en het Caraïbisch gebied van het Nederland Koninkrijk binnen het Postcode Loterij Buurtfonds: Bewonersinitiatieven, Sociale ondernemingen en Bestaans(on)zekerheid. Je gaat naar conferenties en netwerkevents, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het sociale domein specifiek binnen onze thema’s. 

Het team waarbinnen je komt te werken bestaat uit 8 collega's: drie programmamanagers, twee teammedewerkers en drie medewerkers die specifiek voor het Postcode Loterij Buurtfonds en Hartenwens werken. 


Voorbeelden uit de portefeuille: 

Hul Le Kes

Afrikaanderwijk Coöperatie

Mixblik

Wat ga je concreet doen? 

 • Je bent actief betrokken bij de selectie en beoordeling van financieringsaanvragen binnen het thema Solidaire Samenleving.
 • Je schrijft beoordelingen en beheert een eigen portefeuille. Het uitvoeren van due diligence is onderdeel van het proces.
 •  Je doet analyses van marktontwikkelingen, trends en rapporten op verzoek van de programmanagers. 
 • Je pakt werkzaamheden op voor events en netwerkbijeenkomsten voor en met partners.
 • Eveneens ben je verantwoordelijk voor een deel van de monitoring en beoordeling van de rapportages en impactmetingen.
 • Je bent steeds actief op zoek naar de laatste ontwikkelingen binnen de transitie naar een meer sociale en solidaire samenleving in Nederland, en deelt deze kennis proactief.
 • Je communiceert over Stichting DOEN, de programma’s van team Solidaire Samenleving, de Postcode Loterij en VriendenLoterij.
 • Je zet jouw kennis en netwerk actief in om voorlopers onderling met elkaar te verbinden. Dit netwerk kun je opbouwen of uitbouwen bij DOEN. 

Wij willen jou voor deze functie, omdat..

Jij beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau en hebt minimaal 2 jaar werkervaring binnen het sociale domein en verder:

 • Sluiten je passie en ideeën aan bij de visie en missie van Stichting DOEN en heb je affiniteit met transitiegericht denken.
 • Heb je relevante ervaring en kennis op het gebied van minimaal 1 van de 3 thema’s bij team Solidaire samenleving (Vernieuwende bewonersinitiatieven, sociaal ondernemen en of bestaans(on)zekerheid).
 • Beschik je over financieringskennis en ervaring.
 • Je bent taal technisch sterk en hebt er plezier in om te schrijven.
 • Je bent nieuwsgierig, weet nieuwe onderwerpen snel eigen te maken, en wil je ontwikkelen tot een stevige professional binnen dit werkveld.
 • Daarbij zijn de volgende competenties gewenst: innovatief, ondernemerschap, resultaatgericht, plannen, organiseren, samenwerken, integriteit en analytisch. 

Wat bieden wij jou?

 • Een brutosalaris tussen de € 3.800,- en € 5.000,- per maand (o.b.v. 40 uur).
 • Een excellente pensioenregeling.
 • Goede werk-privébalans: 28 vakantiedagen per jaar op basis van 40 uur en flexibele werktijden.
 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan een groene, creatieve en sociale samenleving.
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur en gedreven collega’s.
 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen.
 • Een fulltime dienstverband en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Bewegen én ontspannen is goed voor je. Er zijn gratis bootcamp-, kickboks- en yogalessen. Of stap af en toe even in de massagestoel om lekker te ontspannen. Je kunt ook gratis naar ruim 135 musea en je krijgt korting bij bijvoorbeeld theaters en bioscopen.
 • Mogelijkheid tot deelname aan projectbezoeken en jaarlijks 3 dagen (bij 40 uur) vrijwilligerswerk onder werktijd.
 • Je gaat werken in ons duurzame pand, op loopafstand van station Amsterdam Zuid; daarom krijg je standaard een NS Business Card waarmee je ook buiten werktijd gratis reist, door heel Nederland.  

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging. 

Het team Solidaire samenleving

Safka

Programmamanager

Alianke

Teammedewerker

Reineke

Programmamanager

Natasha

Teammedewerker

Odile

Programma Coördinator

Kyrill

Teammedewerker

Lisa

Teammedewerker

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie via onderstaande sollicitatie button.

De procedure bestaat uit twee tot drie gesprekken, met als streven de eerste gesprekken reeds eind mei te laten plaatsvinden. Daarnaast maken een case en een online persoonlijkheidstest deel uit van de procedure. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Wil je meer informatie? 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Alianke van der Wal via 06-82479192 of bij Reineke Schermer via 06-49500405. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Pieter van der Oest (Recruiter) via vacature@doen.nl.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is.