Impact Investment Stagiair

Solliciteer nu

Investeringsfonds DOEN Participaties, dé investeerder in innovatieve startups die de wereld duurzamer, socialer en creatiever maken, zoekt per direct een:  

Investment Stagiair

(40 uur; 4-6 maanden)

DOEN Participaties B.V. is de investeringsmaatschappij van Stichting DOEN, het fonds van de Postcode Loterij en VriendenLoterij, en investeert al bijna 30 jaar in innovatieve start ups die impact maken op het gebied van regeneratieve economie in binnen en buitenland (onder meer circulaire businessmodellen, landschapsherstel, duurzame energie) en op het gebied van sociaal ondernemen. Het team van DOEN Participaties bestaat momenteel uit drie Investment Principals, twee Investment Managers, twee Investment Associate en een Investment Teammedewerker.

De Investment Stagiair die wij zoeken draagt zorg voor de financiering (converteerbare leningen, directe investeringen en fondsinvesteringen) en het beheer van een deel van het portfolio. De focus ligt op het financieren van voorlopers die impact maken in Nederland, Oost-Afrika en India. Een deel van de pijplijn komt vanuit Stichting DOEN. Je werkt daarom intensief samen met Programmamanagers bij Stichting DOEN.

Voorbeelden uit de portefeuille: 

Fairphone

Oscar Circulair

Wat ga je concreet doen? 

Als stagiair bij DOEN Participaties heb je een breed scala aan werkzaamheden. Denk daarbij aan:

 • Het vinden, selecteren en beoordelen van potentiële investeringen.

 • Het doen van marktanalyses om de laatste ontwikkelingen in onze focusgebieden te spotten.

 • Het maken van analyses ter ondersteuning van investeringsvoorstellen, het analyseren van de rapportages en het monitoren van impact en financiële prestaties van het fonds.

 • Kennismaken met transactiedocumentatie, portfoliobeheer en nog veel meer.

Wij willen jou voor deze plek, omdat

 • Je bijna bent afgestudeerd en ervaring wilt opdoen in investeringen met impact.

 • Je affiniteit hebt met de doelstellingen van Stichting DOEN en DOEN Participaties BV.

 • Je interesse hebt in duurzame en innovatieve start-ups.

 • Je analytisch sterk bent.

 • Je nieuwsgierig bent en een gedreven instelling hebt.

 • Je een goede beheersing (in woord en geschrift) van de Nederlandse taal hebt.

Wat bieden wij?

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, inclusieve en creatieve wereld.

 • Een interessante en afwisselende stage in een informele organisatie met een professionele cultuur, gedreven collega’s en een breed werkterrein: van bewonersinitiatieven, kunst- en cultuur tot circulaire economie.

 • De ruimte om jezelf professioneel te ontwikkelen en veel ruimte voor eigen initiatief.

 • Een dienstverband van 40 uur.

 • Een ruime stagevergoeding en een laptop en een telefoon.

 • Een NS Business Card waarmee je gratis reist met trein, bus, tram en metro door heel Nederland, ook buiten werktijd.

 • Wekelijks gratis bootcamp-, pilates- en kickbokslessen.

 • Gezamenlijke lunch in het bedrijfsrestaurant.

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. We willen iedereen die een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze organisatie uitnodigen om te solliciteren: juist als jij je soms minder welkom voelt op de arbeidsmarkt vanwege je gender- of seksuele identiteit, religie, leeftijd, afkomst of arbeidsvermogen. 

Team DOEN Participaties

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! We hebben een doorlopend stageprogramma, startdatum is in overleg. De stage is voor 40 uur per week, voor 4 tot 6 maanden. Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie via onderstaande sollicitatie button.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om dienst te treden bij Stichting DOEN. Dit is om te zorgen voor integriteit en verantwoordelijkheid binnen onze organisatie. Kandidaten zonder geldige VOG of met bezwaarlijk gedrag in het verleden komen niet in aanmerking voor de functie. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Wil je meer informatie? 

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Vos Vorsterman, Investment Associate, 06-51713829, staat je graag te woord. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Natalja Heijke (HR Adviseur) via vacature@doen.nl.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. 

Over DOEN Participaties

DOEN Participaties, het impact investeringsfonds van Stichting DOEN, investeert in groene en sociale voorlopers die de wereld met hun onderneming verbeteren. Door het financieren van duurzame en sociale ondernemingen en fondsen verstrekt en vergroot DOEN Participaties de impact die deze ondernemers maken en bereikt zo haar doelstellingen. Alle financiële opbrengsten van de investeringen worden opnieuw geïnvesteerd in nieuwe impactvolle startups. Inmiddels heeft DOEN Participaties €140 miljoen geïnvesteerd en een portfolio van bijna 70 bedrijven en fondsen opgebouwd.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.